5 Ekim 2015 Pazartesi

Kendine İyi Bak ...


Dilime takıldı yine şu mısralar Candan Erçetin ne güzelde seslendirmiş...
Kendine iyi bak deme denmez saçma ,
Kendime bakarım elbet sen hiç korkma ,
Kendine kalıyor insan eninde sonunda .
cizgiduz
Kendimize en iyi bakacak kendimizken başkalarına teslim ediyoruz hayatımızı; Bizim adımıza kararlar almalarına, bizim adımıza hayaller kurmalarına, bizim adımıza hedefler belirleyip olmamız gereken yeri başkalarının seçmesine  izin veriyoruz. Sonra ne oluyor kendine kalıyor insan ;olmak istemediği halde olduğu kendiyle, seçmek istemediği halde seçtiği hayatla.
Şöyle bir düşünün  ne kadar çok kişi ya doğrudan bizim için karar veriyor yada biz kendimize iyi bakmayı  unutup,  onlara iyi bakıcağız diye,  birilerinin mutluluğu için,  kendi mutluluğumuzdan, kendi yapmak istediklerimizden,  kendi olmak istediğimiz;  huzuru ,dinginliği, başarıyı bize getirecek BİZ 'den yine biz kendimizi unutup vazgeçiyoruz.
Bunun ne zaman farkına varıyoruz dersiniz ?
Hayat mücadelemiz sürerken ,her şey üstümüze gelip hayat bize kötü anıları tekrar tekrar bir kısır döngü gibi yaşatırken; birden '' Hayır her şey bu kadar zor olmamalı, peki bunu zorlaştıran ne?'' sorusu  takılıyor aklımıza... Sahi neydi hayatı bu kadar zor yapan?
İnsan kendi seçimlerinin peşinden giderse , kendi  gerçekten olmak istediği  kişiyi kendi seçerse; Hangi güç ona engel olabilir ki... Hangi mücadele onu yorabilir ki... Hangi engel onu yıldırabilir ki... o zaman sorun tam da burda mı dersiniz .
cizgiduz
Evet hayatta kendi seçimlerimizi kendimiz yapıyorsak, hayat  bize zor gelmez  ve hiç bir zamanda kendi seçimlerimiz için geç kalmış değiliz. Yeter ki yaşadığımız kısır döngünün farkına varalım ve o döngüden çıkmaya karar verip bir adım atalım . Ve tekrar en başa dönüp  ''KENDİNE İYİ BAK '' diyelim. Şu hayatın pişmanlıklar için kısa olduğunu hatırlayıp; Kendi olmak istediğimiz kişiyi seçelim.  Ve şunu  sık sık tekrarlayalım.
''KENDİME İYİ BAKARIM ELBET ''
ÇÜNKÜ İNSAN KENDİNE EN İYİ KENDİ SEÇİMİNİ KENDİ YAPMAKLA BAKABİLİR.
PEKİ SİZ KİM OLMAK İSTİYORSUNUZ ?
cizgiduz
1150363_565866073476670_1171695533_n

                                                                                                                                                                                             Sevinç Karakaya
Kişisel Gelişim Uzmanı/ İlişki ve Yaşam Koçu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder