5 Ekim 2015 Pazartesi

Hayat Olduğu Gibidir... Ne Kolay, Ne Zor...


Hayat size de çok mu karmaşık geliyor?

cizgiduz
Aslında bir çok şey karmaşık değildir,Ama bazen hayat bizi ortada bırakır. Duygularımız katı düşüncelerle karıştığında bize hayat çok karışık gibi gözükür.Bu aynı gözlerinizde sanki gerçeği görmenizi engelleyen bir perde varmış gibidir. Bir zamanlar birinin dediği gibi; ''Allah yalındır, onun dışındaki her şey karmaşıktır'' Allah'la ne kadar uyum içinde olursan, hayatın o kadar sadeleşir ve güzelleşir.
O zaman mesele bumudur? Sorunlara biraz sadelik getirebilmek midir? Hayatta insan her şeyle karşılaşabilir; işi bozulabilir, sevdiklerini kaybedebilir, Çocuklarını yetiştirmekte zorlanabilir, ailesini bir arada tutup uyumu sağlamakta yetersiz kalabilir, hayatında huzur ahenk ve mutluluk için savaşırken bunlar elinden kayabilir.Ve düşünürsünüz ben nerede yanlış yaptım hayatımı nasıl mahvettim, hayatta başıma gelen her şeyi nasıl oldu da hak ettim, yok hayır dersiniz Hayat zor; galibiyet güçlü ve cesur olandan yana hayatta kalmak için savaşmalıyım dersiniz.
cizgiduz
Kendinize haksızlık etmeyin,Siz hiç bir şeyi mahvetmediniz, hatta bu ŞARTLAR ALTINDA çok güzel idare ettiniz. Sadece merak ettiğim ve sormadan geçemeyeceğim bir soru var.
cizgiduz

PEKİ BU ŞARTLARIN ALTINDA NE İŞİNİZ VARDI Kİ? ONLARIN ÜSTÜNDE OLMANIZ GEREKİRDİ ALTINDA DEĞİL...

cizgiduz
Kaldı ki hayat kolay yada zor değildir. Hayat sadece olduğu gibidir ve onu nasıl karşılayacağın sana bağlıdır. HAYATTA HİÇ İYİ ZAMANINIZ OLMADIMI? iyi zamanlarınızın olduğunu düşünüyor musunuz ?
cizgiduz
Tabi ki iyi zamanlarınız olmuştur ve yine olacaktır. Bunu söylemek bana kolay geldiğini belki düşünüyorsunuz, herkes sorunlar yaşar. Fakat herkes sorunları çözmek için elindeki araçları kullanmaz işte asıl sorun belki de budur.Çok sevdiğim bir söz var ''Ben bir ortamda yaşamam , bulunduğum ortam benim içimde yaşar'' Sorunların içinde herkesin kullana bileceği zekasının araç gereçleri var tabi; kendimizi dinginleştirip bunları farkına vardığımız zaman. İşin sırrı herhangi bir sonuçla karşılaşmadan bu araçları kullanabilmek. Korkularımıza etkin bir şekilde meydan okuyabilmek endişelerimizle yüzleşebilmek.
cizgiduz
Evet hiç bir şey basit değildir hiç bir şey de karmaşık değildir.Bir sorunun ne derece zor yada kolay olduğunu bizim ona bakışımız belirler. Bizde stres yaratan şey aslında sorunun kendisi değildir, sorun hakkında ne düşündüğümüzdür. Bakış açımız , düşüncelerimiz, sorun olduğuna dair inaçlarımız değişirse sorunlar da değişmek zorunda kalır.
Sevinç Karakaya
Kişisel Gelişim Uzmanı/ İlişki ve Yaşam Koçu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder