5 Ekim 2015 Pazartesi

Aradığın Enerji Çok Yakınında

ARADIĞIN ENERJİ ÇOK YAKININDA

cizgiduz

Hayatı yaşamak için ne kadar enerjiniz var ?

cizgiduz

Kimimiz bir çırpıda belki cevapladı, kimimiz bunu nasıl bilebilirim dedi,  belki de bu soruya. Soruyu biraz kolaylaştıralım o zaman bana bir den beş'e kadar bir numara verin desem hayatı ne kadar enerjiyle yaşadığınızı  söyleye bilir misiniz? Bunun için beş tam puan, bir ise acil durum diyelim ...  Genelde şaşırtıcıdır  ki beş pek olmaz. Hatta cevap bir yada ikidir.
cizgiduz
O zaman akla gelen sorular şu oluyor. Hayatı yaşamak için ihtiyacımız olan enerji  nerede? Nerede kaybettik hayat enerjimizi? Bizi durduran neydi? Hangi yanlışımız enerjimizle bizi ayrı düşürdü? Neden bu kadar yorgun ve bitkiniz? Hatta bu günlerde çok gündemde olan; Neden kendimi üzerimizde çok yük varmış gibi tükenmiş hissediyoruz?
cizgiduz
Peki enerjimizi bu kadar düşüren , bizi tüketecek noktaya getiren sebep ne? Bunun cevabını  elbette biliyoruz. Bunu yapan kendimizden başkası değil, fakat bir insan bunu kendine niye yapar. İçimizde ki bir şey neden bizim hayat enerjimizi bizden alıyor.
cizgiduz
Farkında olmamız gereken şey; Başarılı olmak için sahip olmamız gereken her şeye sahip olduğumuzdur. Belki farkında değiliz yada kendimizi geç kalmış zannede de biliriz fakat unutulmamalıdır ki, biz bizde olanı kaybetmemişizdir. Sadece içimizdeki yetenekler, kabiliyetler kullanılmayı unutulmuş belki de derin bir uykuya dalmışlardır. Bu Hayat enerjimizi geri alabiliriz.
cizgiduz

'' Eğer istediğiniz başarılı olmaksa, Hayat enerjimizin, sevincimizin ve hayatı yeniden keşfetme arzumuzun tüm performansına ihtiyacımız vardır.''

cizgiduz
Yeter ki kendi farkındalığımızın farkına varalım. Durduralım dünyayı, ihtiyacımız olan sessizliktir. susmaya kendini dinlemeye , kendinin nasıl göründüğüne bakmalı insan.  Gürültünün içince anlamayız;  herkes bir şey söyler,  en uzağından en yakınına. Susun diyebilmek , bana sessizliği verin demek  gerekir. Kendi Farkındalığına ancak böyle varabilir ve tekrar kendi kaynaklarına dönüp içindeki uyuyan enerjisini ancak böyle bulabilir insan.
Her insan farklıdır, farklı bir dünyadır. Diyor ki Jostein Gaarder;
“Joker küçük bir delidir. Herkesten farklıdır o. Ne sinektir ne karo, ne kupa ne de maça. Sekiz veya dokuz, papaz veya bacak değildir. Her şeyin dışındadır, ötekilerle aynı yere ait değildir. ''
Biz Jokeriz, Herkesten farklıyız,her şeyin dışında; İnsan önce bunu farkına varmalı aradığı enerji kendi kaynaklarında unutulmamalı ki '' Her insan ayrı bir alemdir.'' Başka hayatların kopyasında aramamalı enerjisini kendinde aramalı kaybettiği sandığı enerjisini...

ARADIĞIN ENERJİ ÇOK YAKININDA; ARADIĞIN ENERJİ ''SEN'de''

Sevinç Karakaya
Kişisel Gelişim Uzmanı/ İlişki ve Yaşam Koçu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder